Pohja:
- 150 g saksanpähkinöitä*
- 200 g taloussuklaata paloina
- 250 g voita paloina
- 200 g sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 munaa
- 150 g vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 300 g taloussuklaata
- n. 200 g saksanpähkinöitä*
1. Lisää saksanpähkinät ja suklaan palat kulhoon.
Aseta aika 8 s / nopeus 7, siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää voi, sokeri, vaniljasokeri ja munat kulhoon.
Aseta aika 2 min / nopeus 3.
3. Lisää vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe.
Aseta aika 30 s / nopeus 3.
4. Lisää pähkinä- suklaarouhe.
Aseta aika 1 min / suunnan vaihto/ nopeus 3, lastaa apuna käyttäen.
5. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Päällinen:
1. Lisää suklaan palat kulhoon.
Aseta aika 8 s / nopeus 7.
Aseta aika 2 1/2 min / 70 astetta / nopeus 2.
2. Kaada sulanut suklaa pohjan päälle ja asettele saksanpähkinät pinnalle.
Leikkaa pähkinä / pala.
3. Maistuu parhaimmalle parin päivän päästä leipomisesta.
Säilytä tiivissä rasiassa jääkaapissa.
*Voit käyttää saksanpähkinöiden sijaan mm. manteleita.
Alkuperäinen ohje Thermomix Wunderbares Backen- kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti