torstai 1. maaliskuuta 2012

Suppilovahverokeitto


 viidelle


  • 50 g kuivattuja tai 3-4 dl pakastettuja suppilovahveroita*
  • 80 g sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 g rypsiöljyä
  • 1 l vettä (korvaa osa sienien liotusliemellä)
  • 35 g vehnäjauhoja
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 tl meiramia
  • persiljaa

1. Jos käytät kuivattuja sieniä laita ne likoamaan 1/2 -2 tuntia ennen keitonvalmistusta.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää sienet, vesi, vehnäjauhot ja kasvisliemikuutio.
    Aseta aika n. 10 min / 100 astetta / nopeus 2.
    Aseta aika 5- 10 s / nopeus 6.
5. Lisää kerma.
    Aseta aika 5 min / 90 astetta / nopeus 1.
6. Mausta meiramilla ja persiljalla.

* Voit käyttää muitakin metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti