tiistai 17. huhtikuuta 2012

Mantelikakku


2 l kakkukupu tai irtopohjavuoka 25 cm halk.
  • 100 g manteleita tai pähkinöitä
  • 250 g voita paloina
  • 230 g sokeria
  • 5 munaa
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • karvasmanteliöljyä

Päälle:
  • tomusokeria

1. Voitele kakkuvuoka voisulalla ja mantelirouheella.
2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.


1. Lisää mantelit kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 7. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää voi, sokeri ja munat kulhoon.
    Aseta aika 1 min / nopeus 4.
3. Lisää mantelirouhe ja loput aineet.
    Aseta aika 30 s / nopeus 4.
4. Kaada kakkuvuokaan.
5. Paista uunissa 175 asteessa 45- 60 min.
6. Ripottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

Alkuperäinen ohje Thermomix Wunderbares Backen- kirjasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti