sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Marsipaani eli mantelimassa



  • 500 g sokeria
  • 450 g kuorittuja manteleita
  • 2 valkuaista
  • 5 g karvasmanteliöljyä
1. Lisää puolet sokerista kulhoon.
    Aseta aika 20 s / nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Tee samoin toiselle puolikkaalle sokerista. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää puolet manteleista kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10. Kaada sokerin kanssa samaan astiaan.
4. Tee samoin toiselle puolikkaalle manteleista.
5. Yhdistä sokeri ja mantelijauhe kulhoon.
6. Lisää valkuaiset ja kasvasmanteliöljy kulhoon.
    Aseta aika 5- 10 s / nopeus 4-6.
7. Kääri muoviin ja anna tekeytyä ennen muovaamista.

Mantelimassan voit värjätä elintarvikeväreillä.

Itsetehty marsipaani vei kaikkien sydämet :-) Yleensä meillä kun marsipaanit jää syömättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti