torstai 19. huhtikuuta 2012

Mutakakku


irtopohjavuoka 20 cm halk.

  • 200 g tummaa taloussuklaata paloina
  • 180 g sokeria
  • 180 g voita paloina
  • 50 g vehnäjauhoja*
  • 3 munaa
  • ripaus suolaa


1. Lisää suklaa, sokeri ja voi kulhoon.
    Aseta aika 5 min / 60 astetta / nopeus 2. 
    Sokerin ei tarvitse olla sulanutta, tärkeintä on, että suklaa ja voi ovat sulaneet.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 15 s / nopeus 4.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ( halk. 20 cm).
4. Paista uunissa 190 asteessa n. 30 min. 
    Kakku on kypsä, kun reunat on kypsät, keskusta saa jäädä pehmeän suklaiseksi.

Herkuttele haaleana jäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.

*Vehnäjauhojen tilalla voit käyttää spelttijauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta.

Alkuperäinen ohje Thermomix Das Beste aus unseren internationalen Rezeptwelten- keittokirjasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti