keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Sima

nelisen litraa
  • 2 l vettä
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g sokeria
  • 2 l kylmää vettä
  • 2 sitruunaa
  • 5 g hiivaa

Pulloihin:
  • sokeria
  • rusinoita

1. Lisää vesi kulhoon.
    Aseta aika 11-13 min / Varoma / nopeus 1.
2. Lisää sokerit.
    Aseta aika 2 min / 100 astetta / nopeus 2-3.
3. Kaada kuuma liemi 5 l :n vetoiseen astiaan.
4. Lisää päälle kylmä vesi.
5. Kuori pestyt sitruunat ja poista sitruunasta valkoinen osa. Viipaloi sitruunat.
6. Lisää liemeen sitruunan kuoret ja viipaleet.
7. Lisää hiiva vasta haalean nesteen joukkoon.
8. Anna käydä huoneenlämmössä 12- 24 tuntia.
9. Siivilöi sima.
10. Pane hyvin pestyihin pulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinoita.
11. Pullota juoma, korkita ja säilytä viileässä. Sima on valmista n. viikossa eli
     kunnes rusinat ovat nouseet pintaan.

Alkuperäinen ohje Maku.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti