tiistai 22. toukokuuta 2012

Keltainen linssisalaatti


neljälle
  • 500 g vettä
  • 1/2- 1 kasvisliemikuutio
  • 100 g keltaisia linssejä
  • 1 omena isoina lohkoina
  • pieni salaattisipuli puolikkaana
  • 1 dl oliiveja
  • kourallinen rucolaa
  • 2 rkl sitruunaoliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • auringonkukansiemeniä
1. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio kulhoon.
    Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
2. Lisää linssit.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
3. Kaada linssit lävikköön ja anna jäähtyä.
4. Lisää omenan palat ja sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 4, lastaa apuna käyttäen.
5. Yhdistä omena- sipulisilppu, linssit, oliivit ja rucola tarjoiluastiaan.
6. Pirskota salaatille sitruunaoliiviöljyä, rouhi pinnalle mustapippuria ja
    viimeistele auringonkukansiemenillä.

Tiesitkö,
että linssit ovat erittäin kuitupitoisia ja sisältävät runsaasti vitamiineja ja hivenaineita? Ne voivat myös alentaa veren rasva-arvoja ja saavat vatsankin pysymään kunnossa.

Alkuperänen ohje Otava Parhaassa iässä Ruokaa, terveyttä ja hyvää oloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti