tiistai 1. toukokuuta 2012

Mallasleipä


3 leipää ( 1 l:n vuokaa) 
  • 750 g appelsiinituoremehua
  • 1 pala hiivaa
  • 200 g siirappia
  • 1.5 tl suolaa
  • 180 g kaljamaltaita
  • 110 g ohrajauhoja
  • 110 g ruisjauhoja
  • 450 g vehnäjauhoja
1. Lisää appelsiinimehu, hiiva ja siirappi kulhoon.
    Aseta aika 4 min / 37 astetta / nopeus 1.
2. Lisää muut aineet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 6.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
3. Kaada taikina kolmeen litran leipävuokaan. Taikina saa olla löysähköä.
    Nostata tunnista kahteen.
4. Paista uunissa 175 asteessa 1.5- 2 h

Leipä on parhaimmillaan päivän parin päästä ja säilyy muutenkin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti