lauantai 5. toukokuuta 2012

Mehukas raparperimansikkakakku


rengasvuoka 25 cm halk.
  • 100 g mansikoita
  • 300 g raparperia 1 cm:n viipaleina
  • sokeria

  • 175 g voita paloina
  • 175 g sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 munaa
  • 275 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 125 g jugurttia
Pinnalle:
  • tomusokeria
Alkuvalmistelut:
1. Puhdista mansikat ja puolita ne. Kuori raparperit ja pilko n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
2. Yhdistä mansikat ja raparperit erilliseen astiaan, lisää vähän sokeria.
3. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka halk. 25 cm.
4. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.

1. Lisää voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola kulhoon.
    Aseta aika 1 min / nopeus 5.
2. Aseta nopeus 5 ja lisää munat yksitellen kannen aukosta kulhoon.
3. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 20 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen.
4. Levitä taikina rengasvuuan pohjalle.
5. Levitä puolet raparperi-mansikanpaloista taikinalle. Painele kevyesti taikinan sisään. Lisää loput päälle.
6. Paista uunissa 175 asteessa 50- 60 min.
7. Sirottele hieman jäähtyneen kakaun päälle tomusokeria ja herkuttele vaikkapa jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti