1 leipä (30 cm)
- 750 g omenoita paloina
- 100 g sokeria
- 150 g rusinoita
- 500 g jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaota
- 1 tl kanelia
- 200 g kokonaisia pähkinöitä esim. maa-, cashew-, saksanpähkinöitä ja manteleita
Aseta aika 5 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää kaikki muut aineet paitsi pähkinät.
Aseta aika 10 s / nopeus 3.
3. Lisää pähkinät ja omenasilppu.
Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä, lastaa apuna käyttäen.
4. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ( 30 cm).
5. Paista uunissa 180 asteessa n. 1 tunti
Huomaa:
Taikinaan ei tule nestettä vaan omenat tekevät leivästä mehukkaan.
Leipä maistuu aamupalalla tai vaikkapa päivällä kahvin kaverina. Keskieurooppalainen versio saaristolaisleivästä ;-) Leipä maistuu päivän, parin päästä parhaimmalta ja kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti! Mieheni kommentoi: "Hyvää- erityisen hyvää"
Alkuperäinen ohje Thermomix Wunderbares Backen- kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti