tiistai 29. toukokuuta 2012

Parsakeitto

7-8 annosta

  • 400 g valkoista tuoretta parsaa paloina
  • 100 g perunaa paloina
  • 50 g sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 700 g vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • (1/2 -1 tl suolaa)
  • pari ripausta pippuria
  • 50 g tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • tuoretta tilliä tai persiljaa
1. Kuori huolella parsat ja pilko 2-4 cm:n paloiksi.
2. Lisää parsan- ja perunan palat, sipuli ja valkosipulinkynsi kulhoon.
    Aseta aika 7 s / nopeus 5.
3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, suola ja pippuri.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 2.
4. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma.
    Aseta aika 30 s / nopeus 3/ 6/ 8, pikkuhiljaa nopeutta nostaen.
    Aseta aika 2 min / 90 astetta / nopeus 2.
5. Ripottele pinnalle tilli- tai persiljasilppua.

Tiesitkö, että
parsa on yksi ravintorikkaimmista kasviksista?
Parsa on kasvikunnan paras foolihapon lähde ja sisältää kaliumia, ravintokuitua, rutiinia eli P- vitamiinia (p- vitamiiini vahvista verisuonten seinämiä)
Parsa sen sijaan ei sisällä rasvaa eikä kolesterolia ja on vähäkalorista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti