4- 5 annosta
- 500 g kirjolohifileetä
- puolikkaan sitruunanmehu
- ripaus mustapippuria
- (suolaa)
- 20 g sitruunamelissan lehtiä
- 10- 15 g tuoretta oreganoa
- 150 g sipulia puolikkaina
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 10 g öljyä
- 400 g tomaattia puolikkaina
- 1- 2 rkl kapriksia
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 l kuumaa vettä
- 100- 150 g vuohenjuustoa viipaleina
2. Pirskota päälle sitruunanmehua, mausta suolalla ja pippurilla.
Päällinen:
1. Lisää yrtit kulhoon.
Aseta aika 5-10 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää tomaatin puolikkaat.
Aseta aika 5- 10 s / nopeus 5, lastaa apuna käyttäen.
5. Lisää sekaan kaprikset, suola ja mustapippuri.
Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Lisää silputut yrtit, jätä osa koristeluun.
7. Kaada tomaattiyrttiseos lohifileen päälle.
Kypsentäminen:
Voit vaihtoehtoisesti kypsentää kalan myös uunissa 200 asteessa tai allaolevan ohjeen mukaan.
1.. Lisää 1 l kuumaa vettä kulhoon.
Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
2. Aseta Varoman korit kulhon päälle.
Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 2.
3. Lisää vuohenjuustoviipaleet lohen päälle.
Aseta aika 10 min / Varoma / nopeus 2.
4. Ripota päälle tuoretta yrttisilppua.
Tarjoa rosmariiniperunoiden tai riisin kanssa.
Alkuperäinen ohje Pirkka Ruoka 05/ 2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti