sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Vuohenjuustolohi



4- 5 annosta
  • 500 g kirjolohifileetä
  • puolikkaan sitruunanmehu
  • ripaus mustapippuria
  • (suolaa)
Pinnalle:
  • 20 g sitruunamelissan lehtiä
  • 10- 15 g tuoretta oreganoa
  • 150 g sipulia puolikkaina
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 10 g öljyä
  • 400 g tomaattia puolikkaina
  • 1- 2 rkl kapriksia
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

  • 1 l kuumaa vettä
  • 100- 150 g vuohenjuustoa viipaleina
1. Levitä lohifilee ylempään Varoman koriin leivinpaperin päälle.
2. Pirskota päälle sitruunanmehua, mausta suolalla ja pippurilla.

Päällinen:
1. Lisää yrtit kulhoon.
    Aseta aika 5-10 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta  aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää tomaatin puolikkaat.
    Aseta aika 5- 10 s / nopeus 5, lastaa apuna käyttäen.
5. Lisää sekaan kaprikset, suola ja mustapippuri.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Lisää silputut yrtit, jätä osa koristeluun.
7. Kaada tomaattiyrttiseos lohifileen päälle.

Kypsentäminen:
 Voit vaihtoehtoisesti kypsentää kalan myös uunissa 200 asteessa tai allaolevan ohjeen mukaan.

1.. Lisää 1 l kuumaa vettä kulhoon.
    Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
2. Aseta Varoman korit kulhon päälle.
    Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 2.
3. Lisää vuohenjuustoviipaleet lohen päälle.
    Aseta aika 10 min / Varoma / nopeus 2.
4. Ripota päälle tuoretta yrttisilppua.

Tarjoa rosmariiniperunoiden tai riisin kanssa.

Alkuperäinen ohje Pirkka Ruoka 05/ 2012




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti