sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lohta ja kasviksia filotaikinassa

viidelle

Kastike:
  • 15-20 g tuoretta basilikaa
  • 190 g maustamatonta juguttia
  • 1/2 rkl makeaa sinappia
  • 5 g soijakastiketta
  • ripaus cayannepippuria

  • 100 g purjoa paloina
  • 260 g fenkolia paloina
  • 10 g öljyä
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • 400 g lohta fileenä
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 6 kpl filolevyjä
  • 5 rkl öljyä voiteluun
Kastike:

1. Lisää basilikan lehdet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 8.
2. Lisää muut kastikeaineet.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
3. Siirrä toiseen astiaan ja anna tekeytyä jääkaapissa.

1. Lisää purjon ja fenkolin palat kulhoon.
    Aseta aika 3- 5 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 4 min / Varoma / nopeus 1.
3. Mausta kasvisseos suolalla ja pippurilla.
4. Leikkaa lohifilee pitkittäin kahtia ja poista nahka. Mausta lohi suolalla ja pippurilla.
5. Aseta yksi levy filotaikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellille.
    Sivele levy öljyllä.
    Aseta toinen levy ja voitele öljyllä.
    Aseta vielä kolmas levy, voitele.
    Levitä levyn päälle kasvisseosta.
    Aseta lohipalat kasvisten päälle ja ripottele lohen päälle tilliä ja loput kasvikset.
6. Peitä lohi filotaikinalla. Tee kuten kohdassa viisi.
    Käytä öljyä saumakohtien liimaamiseen.
7. Paista lohipaketti uunissa 200 asteessa n. 20 min tai
    kunnes pinta on saanut kauniin värin.
8. Anna levätä viitisen minuuttia ennen leikkaamista.

   Nauti kastikkeen ja vihersalaatin kanssa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti