sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Omenapiirakka



Kakkuvuoka halk. 26 cm

Taikina:
  • 250 g voita paloina
  • 200 g sokeria
  • 4 munaa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Päälle:
  • 3-4 omenaa viipaleina
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • sitruunamehua
  • 50 g mantelilastuja tai pähkinärouhetta

1. Lisää voi, sokeri ja munat kulhoon.
    Aseta aika 1 min / nopeus 5.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 30 s / nopeus 4.
3. Levitä taikina voidellun kakkuvuuan ( halk. 26 cm) pohjalle.
4. Sekoita omenaviipaleiden joukkoon sokeria, kanelia ja purista lisäksi sitruunamehua.
5. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Viimeistele mantelilastuilla.
6. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 min (kiertoilma).

Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa :-`)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti