lauantai 16. kesäkuuta 2012

Maalaissalaatti



  • 20 g parmesan- juustoa paloina
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 muna
  • 1 sitruunan tai limetin mehu
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 125 g rypsiöljyä
  • 8 anjovisfileetä
  • 100 g maustamatonta juguttia
  • pippuria

  • 2 munaa
  • 1000 g vettä
  • erilaisia salaatinlehtiä
  • 1-2 punasipulia renkaina
  • n. 200 g härkä- tai valkoisia papuja
  • 1/2 dl kapriksia
  • 100 g palvikinkkua paloina/ kuutioina
  • tuoretta oreganoa
  • parmesan- juustolastuja

Kastike:

1. Lisää parmesan- juuston palat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää valkosipulin kynsi.
    Aseta aika 3-5 s / nopeus 5.
3. Lisää muna, sitruunan mehu ja sinappi.
    Aseta nopeus 3.5 ja valuta kannen aukosta öljy tasaisena nauhana kulhoon.
4. Lisää anjovisfileet, parmesanraaste, jugurtti ja pippuri.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
5. Siirrä kastike toiseen astiaan.

Salaatti:

1. Lisää kananmunat lävikköön ja vesi kulhoon.
    Aseta lävikkö kulhoon.
    Aseta aika 14 min / Varoma / nopeus 1.
2. Jäähdytä ja kuori munat. Leikkaa lohkoiksi.
3. Pese ja revi salaatti. Asettele tarjoiluastiaan.
4. Levitä salaatin päälle sipulirenkaat, pavut, kaprikset ja kinkunpalat.
5. Koristele tuoreella oreganolla ja parmesan- juustolastuilla.
6. Tarjoile kastike erikseen tai sekoita salaatin joukkoon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti