- 200 g spelttijyviä
- 400 g jauhoja
- 90 g kaurahiutaleita
- 10 g kauraleseitä
- 100 g auringonkukan siemeniä
- 1 pala hiivaa
- 1- 2 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- 520- 550 g kädenlämpöistä vettä
Aseta aika 1 min / nopeus 10.
2. Lisää muut aineet.
Aseta aika 3 s / nopeus 6.
Aseta aika 3- 5 min / sulje kansi / tähkä.
1. Vaihtoehto:
1. Kaada taikina leipävuokiin. Anna kohota puolisen tuntia.
Paista ensin 250 asteessa n. 20 min.
Laske lämpö 200 asteeseen, jatka paistamista n. 30 min.
2. Vaihtoehto:
1. Anna kohota taikina kaksinkertaiseksi.
2. Leivo kaksi leipää.
3. Anna kohota vielä kertaalleen pellillä.
4. Paista uunissa 200 asteessa 45- 60 min.
Huomaa:
Jyvien tilalla voit käyttää valmiita täysjyväjauhoja (jätä siinä tapauksessa vaihe 1. väliin).
Muutenkin jauhoina voit käyttää mitä tahansa jauhoja, kunhan kokonaismäärä ei ylitä 700 g:a.
( Kaurahiutaleet ja leseet sisältyvät tuohon kokonaismäärään.)
Nestettä on maksimimäärä 550 g, käytä sen takia muutama sekunti nopeudella 6 ja sen jälkeen vasta taikinatoiminto.
Alkuperäistä ohjetta mukaillen, Dinkelbrot- Thermomix Jeden Tag genießen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti