maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulupiparit




  • 190 g siirappia
  • 30 g fariinisokeria
  • 120 g sokeria
  • 250 g voita paloina
  • 4 tl kanelia
  • 4 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 2 tl soodaa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 2 munaa
Koristeluun:
  • nompparelleja, sokerikuorrutteita yms.

1. Lisää kulhoon siirappi, sokerit, rasva ja mausteet.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / nopeus 2.
2. Anna seoksen jäähtyä hetken.
3. Lisää sooda, jauhot ja munat.
    Aseta aika 20- 30 s / nopeus 4.
4. Taikina jää löysähköksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 
    miel. seuraavaan päivään.
5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota kuvioita piparimuoteilla.
6. Paista 200 asteessa 7-10 minuuttua uunin keskitasolla. 
  Ole tarkkana sillä piparit palavat helposti!
7. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti