keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kalakeitto



väh. 8 annosta
  • 1 sipuli lohkoina
  • 400 g kiinteitä perunoita paloina
  • (180 g porkkanoita kuutioina)
  • pala purjoa renkaina
  • 900 g vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 laakerinlehteä
  • kokonaisia pippureita

  • 400 g kalaa esim. pakasteseitä tai lohta paloina
  • (pakasteherneitä)
  • (kukkakaalin ruusukkeita)
  • 300 g maitoa tai kermaa
  • tilliä 
  • ruohosipulia 
  • nokare voita

1. Lisää kulhoon aineet aina kalaan asti.
   Aseta aika 16- 17 min / 100 astetta /suunnan vaihto/ 
   sekoita. 
   Vihannekset saavat jäädä puolikypsiksi.
2. Lisää kalapalat, maito, yrtit ja voinokare. 
   Aseta aika 4-6 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
   Keittoaikaan vaikuttaa palojen koko.
   Lisää aikaa tarvittaessa, mutta varo keittämästä liian pehmeäksi. 
   Liian kypsä peruna hajoaa helposti keittoon.
3. Tarkista kypsyys ja maku.

Voit huoletta jättää vihannekset pois keitosta, mikäli tuntuu siltä.
Meidän perheen kalakeittoon kuuluu vihannekset ja niitä tulee olla enemmän kuin perunoita- lasten toiveesta!

Vinkki
Korvaa osa pakastekalasta kylmäsavulohella, tulet takulla ihastumaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti