torstai 10. tammikuuta 2013

Punainen kaalikeitto



8- 10 annosta

  • 120 g sipulia puolikkaina
  • 20 g oliiviöljyä
  • 500 g kaalia paloina
  • 200 g porkkanaa paloina
  • 90 g jauhoista perunaa puolikkaina
  • 1000 g vettä*, kasvislientä tai fondista
  • 20 g valkoviinietikkaa
  • 60 g tomaattipureeta
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl meiramia
  • 1-2 tl rakuunaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 paprika kuutioina
  • suolaa
  • pippuria
  • kourallinen tuoretta persiljaa

1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
   Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
   Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää kaalin, porkkanan ja perunan palat kulhoon.
   Aseta aika 10- 12 s / nopeus 4 lastaa apuna käyttäen.
4. Lisää neste ja mausteet.
   Aseta aika 15 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
   Aseta aika 45 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
   Aseta lävikkö kannen päälle roiskesuojaksi.
6. Lisää paprikakuutiot n. 10 minuuttia ennen keittoajan loppumista.
7. Lisää lopuksi persilja. Tarkista maku ja kypsyys.

* Mikäli käytät vettä, lisää 1-2 kasvisliemikuutiota.

Aivan ihana keitto! Voin tässä vaiheessa jo tunnustaa etten ole lukeutunut kaalikeiton ystäviin, mutta tämän keiton myötä löysin ystävyyden. Aivan ihana keitto!

Kaalikeittokammoiselta lapselta loistopisteet- työvoitto ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti