8- 10 annosta
- 120 g sipulia puolikkaina
- 20 g oliiviöljyä
- 500 g kaalia paloina
- 200 g porkkanaa paloina
- 90 g jauhoista perunaa puolikkaina
- 1000 g vettä*, kasvislientä tai fondista
- 20 g valkoviinietikkaa
- 60 g tomaattipureeta
- 1 tl sokeria
- 1 rkl meiramia
- 1-2 tl rakuunaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 paprika kuutioina
- suolaa
- pippuria
- kourallinen tuoretta persiljaa
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää kaalin, porkkanan ja perunan palat kulhoon.
Aseta aika 10- 12 s / nopeus 4 lastaa apuna käyttäen.
4. Lisää neste ja mausteet.
Aseta aika 15 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
Aseta aika 45 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
Aseta lävikkö kannen päälle roiskesuojaksi.
6. Lisää paprikakuutiot n. 10 minuuttia ennen keittoajan loppumista.
6. Lisää paprikakuutiot n. 10 minuuttia ennen keittoajan loppumista.
7. Lisää lopuksi persilja. Tarkista maku ja kypsyys.
* Mikäli käytät vettä, lisää 1-2 kasvisliemikuutiota.
Aivan ihana keitto! Voin tässä vaiheessa jo tunnustaa etten ole lukeutunut kaalikeiton ystäviin, mutta tämän keiton myötä löysin ystävyyden. Aivan ihana keitto!
Kaalikeittokammoiselta lapselta loistopisteet- työvoitto ;-)
Aivan ihana keitto! Voin tässä vaiheessa jo tunnustaa etten ole lukeutunut kaalikeiton ystäviin, mutta tämän keiton myötä löysin ystävyyden. Aivan ihana keitto!
Kaalikeittokammoiselta lapselta loistopisteet- työvoitto ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti