tiistai 12. helmikuuta 2013

Cake Pops eli kakkutikkarit



40- 50 kpl

Taikina:
  • 250 g voita paloina
  • 200 g sokeria
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 4 munaa
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
Cake Pops- taikina:
  • 140 g sokeria
  • 200 g tuorejuustoa
  • 60 g kookoshiutaleita
Kuorruttamiseen:
  • 200 g tummaa suklaata paloina
  • 200 g vaaleaa suklaata paloina
  • 500 g vettä
  • koristeita
Taikina:
1. Lisää taikinaan tulevat aineet kulhoon.
    Aseta aika 40 s / nopeus 4.
2. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ( 20 x 28 cm) pohjalle.
3. Paista uunissa 175 asteessa n. tunti.
4. Anna kakun jäähtyä hyvin.





Cake Pops- taikina:
1. Lisää puhtaaseen ja kuivaan kulhoon sokeri.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10.
2. Poista kakusta mahdollisesti palaneet ja tummuneet kohdat.
3. Murusta koko kakku kulhoon.
4. Lisää tuorejuusto.
    Aseta aika 45-60 s / nopeus 6 lastaa apuna käyttäen.
5. Lopputuloksena pitäisi olla tasainen massa.
6. Pyöritä taikinasta pyöreitä pallukoita ja työnnä keskelle coctailtikku.
7. Anna pallukoiden jäähtyä kunnolla,
    sen jälkeen ne on helpompi kuorruttaa.

Kuorruttaminen:
1. Lisää suklaan palat muovipussiin, vaalea omaan ja tumma omaan.
2. Lisää kulhoon 500 g vettä.
3. Aseta lävikkö kulhoon ja aseta suklaapussit lävikköön.
    Sulje kansi ja nosta pussien suut kannen aukosta ulos.
    Aseta aika 10 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää tarvittaessa aikaa niin kauan kunnes suklaa on täysin sulanut.
5. Pyöritä pallukat ensin suklaasulassa ja
   sen jälkeen nompperelleissa tai vastaavissa.

Alla Taimin Cake Pops- toteutus :-)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti