lauantai 30. maaliskuuta 2013

Churrot



  • 250 ml vettä
  • 70 g voita paloina
  • 200 g vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 4 munaa
Paistamiseen:
  • 2- 3 l öljyä

1. Lisää vesi ja voi kulhoon.
    Aseta aika 4.5 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää vehnäjauhot.
    Aseta aika 20 s / nopeus 3.
3. Aseta aika 50 s / nopeus 3.
    Lisää kannan aukosta koneen käydessä munat yksitellen kulhoon.
4. Laita taikina pursotinpussiin.
5. Lämmitä rasva kattilassa kuumaksi.
6. Pursota kuumaan rasvaan n. 15 cm pitkiä tankoja.
7. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
8. Levitä paistetut churrot talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
8. Pyörittele churrot tomusokerissa ja herkuttele tuoreeltaan, lämpiminä espanjalaisittain.

Churroja syödään Espanjassa aamisiseksi, välipalaksi tai jälkiruuaksi.
Alkuperältään currojen sanotaan olevan paimenten kehittämä leivonnainen, joka on voitu valmistaa ilman uunia.
Churroja löydät myös Ranskan puolelta ja niitä voit ostaa kojuista aina iltamyöhään asti.
Ei mitään hyvää ettei jotain pahaakin, sillä churrot ovat todellisia kaloripommeja :-(





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti