sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Linssisosekeitto


2 annosta

Yrttipähkinäseos:
  • 40 g maapähkinöitä
  • 1/4 nippu tuorebasilikaa
  • 1/4 nippu tuoreoreganoa
  • 3 aurinkokuivattua tomaattia valutettuna
  • 10 g maapähkinäöljyä
  • chiliä hienonnettuna

Keitto:
  • 120 g sipulia puolikkaina
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 110 g porkkanaa paloina
  • 15 g oliiviöljyä
  • 900 g vettä
  • 150 g punaisia linssejä
  • 1 aurinkokuivattu tomaatti valutettuna
  • 1 rkl mantelitahnaa
  • 1 tl agave-siirappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Yrttipähkinäseos:
1. Ruskista maapähkinöitä kuivalla pannulla n. 3 minuuttia.
2. Lisää basilika ja oregano kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 8.
3. Lisää maapähkinät, aurinkokuivatut tomaatit ja maapähkinäöljy.
    Aseta aika 2-3 s / nopeus 4.
4. Lisää chili.
5. Siirrä seos toiseen astiaan.

Keitto:
1. Huuhtele kulho.
2. Lisää sipulin puolikkaat, valkosipulin kynsi, porkkanan palat ja
    oliiviöljy kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
    Aseta aika 3 min / Varoma /  nopeus 1.
3. Lisää vesi ja linssit.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / nopeus 1.
4. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 10- 20 s / nopeus 6-8.
5. Tarkista maku.
6. Ripottele keiton päälle yrttipähkinäseosta ja herkuttele.

Keitto on laskettu kahdelle, mutta niin täyttävää ettei kaksi naisihmistä onnistunut syömään koko määrää.
Ihanteellinen iltaruoka suuren proteiinipitoisuutensa vuoksi.

Alkuperäinen ohje Vegan for fit- die Attila Hildmann 30- Tage- Challenge.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti