perjantai 29. maaliskuuta 2013

Rahkapullat


pellillinen

  • 250 g kylmää maitoa
  • 1 muna
  • 60 g sokeria
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 60 g pehmeää voita paloina
  • 250 g vehnäjauhoja
Rahkatäyte:
  • 250 g rahkaa
  • 30 g sokeria
  • 1 muna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tl vaniljasokeria
  • rusinoita
Voiteluun:
  • muna

1. Lisää kulhoon maito, kananmuna, sokeri ja 250 g vehnäjauhoja.
    Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 4.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
4. Tee taikinan kohotessa rahkatäyte.
5. Lisää kaikki rahkatäytteen aineet kulhoon.
   Aseta aika 10 s / suunnan vaihto / nopeus 3.
6. Alusta taikina ja pyöritä pulliksi.
7. Anna vielä puolisen tuntia kohota leivinpaperin päällä pellillä.
8. Paina pulliin syvennys keskelle esim. juomalasilla.
9. Voitele pullat ja täytä syvennys rahkatäyttellä.
10. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10- 15 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti