keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Palsternakkamuhennos


  • 50 g sipulia paloina
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10- 20 g öljyä
  • 500 g kuorittua palsternakkaa paloina
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 100 g vettä
  • 50 g creme fraiche
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
1. Lisää sipuli ja valkosipulin kynsi kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää palsternakan palat.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5. 
4. Lisää kasvisliemijauhe ja vesi.
    Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 1 ilman mittalasia.
    Aseta aika 8-10 s / nopeus 6.
5. Lisää ranskankerma ja persilja.
    Aseta aika 5 s / nopeus 3.


Tiesitkö, että
palsternakka on ravitsemuksellisesti arvokasta syötävää?
Erityisesti kaliumia on enemmän kuin perunassa, 600 mg/ 100 g.
Palsternakka on erinomainen kuidunlähde.
Monia kivennäisaineita ja vitamiineja on palsternakassa enemmän kuin porkkanassa, vain karoteenia on niukasti.

Palsternakka on löytämässä tiensä yhä useampiin suomalaisiin ravintoloihin, joissa sitä näkee tarjottavan liharuokien lämpimänä lisukkeena.

Ihana vaihtoehto perinteiselle perunamuusille, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti