sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Yrttikastike



  • 3-4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 125 g luomuyrttejä esim. persilja, tilli, kirveli, lipstikka, suolaheinä, ruohosipuli, karhunlaukka, krassi, pukinjuuri, kurkkuyrtti,...
  • 150 g maustamatonta jugurttia
  • 200 g rahkaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • pippuria
  • suolaa
1. Lisää kananmunat lävikkoon ja vesi kulhoon.
    Aseta aika 14 min / Varoma / nopeus 1.
2. Pese ja kuivaa kulho.
3. Lisää yrtit kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 7 lastaa apuna käytäen.
4. Lisää muut aineet.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
5. Lisää kuoritut kananmunat.
    Aseta aika 3- 5 s / nopeus 5.
6. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje Bioland- Gärtnerei Wiesenäckerin Frankfurter grüne Soße- yrttipaketin kyljestä.

Yrttikastiketta syödään vain keväisin ja yleensä sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa.
Mielestäni mahtava kastike myös kalalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti