maanantai 15. huhtikuuta 2013

Falafelit ja tomaattirelissi

n. 50 kpl

Falafelit
  • 500 g kuivia kikherneitä
  • 1 sipuli puolikkaina
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 nippua persiljaa ilman varsia
  • 5 korianterin tai 3 tuoremintun varren lehdet
  • 2 1/2 tl juustokuminaa
  • suolaa
  • 30 g vettä
  • 1/2 tl leivinjauhetta
Paistamiseen:
  • oliivi- tai seesamöljyä
Falafelit:
1. Kaada kikherneet astiaan ja peitä kokonaan kylmällä vedellä.
    Anna pehmetä n. 8 tuntia.
2. Lisää valutetut kikherneet ja loput aineet kulhoon.
    Aseta aika 45 s / nopeus 9, lastaa apuna käyttäen.
3. Anna massan tekeytyä puolisen tuntia.
4. Pyöritä massasta n. 50 pallukkaa.
5. Paista paistinpannulla öljyssä kullanruskeiksi.

Tomaattirelissi
  • 1/2 nippua persiljaa
  • 450 g kuorittuja tomaatteja
  • 100 g kurkkua ilman pehmeää keskustaa, paloina
  • 90 g vihreä paprika paloina
  • 1 tl agave- siirappia tai hunajaa
  • 1/4- 1/2 tl samba oelek- mausteseosta
  • suolaa 
  • pippuria
Tomaattirelissi:
1. Huuhtele ja kuivaa kulho.
3. Lisää persilja kulhoon.
    Aseta aika 8 s / nopeus 8.
4. Lisää loput aineet ja myös sitruunamehu.
    Aseta aika 2 s / nopeus 7.
5. Tarkista maku.
6. Tarjoile falafelit tomaattirelissin kanssa.

Vinkki
Voit pyöritellä falefelit ennen paistoa seesamin siemenissä.
Falefelit maistuvat erityisen hyviltä pitaleivän sisällä, salaatin, tomaatin ja kurkun kanssa.
Itse olen tehnyt vielä päälle valkosipulikastikkeen, joka antaa makuelämykselle erityisen säpsäkän maun. Suosittelen kokeilemaan. Meidän perhe rakastaa falafelejä!!

Kirjan Wertvoll genießen- Vollwertige Rezepte für den Thermomix ohjetta mukaillen.




4 kommenttia:

  1. Mahtavaa, tätä onkin odotettu! Täytyy kokeilla viikonloppuna. Taatelikakkuohjeen jos saisi ensi jouluksi -kiitos!

    VastaaPoista
  2. Toiveita otan mielelläni vastaan. Yritän pyöräyttää hyvissä ajoin ennen joulua.

    Viikonloppuna olin syömässä itämaisessa ravintolassa ja ihastuin itsekin falafeleihin. Maku ja koostumus ovat hyvin lähellä "alkuperäistä". Ko. ravintolassa tarjottiin falafelit seesamicremen ja salaatin kanssa.

    VastaaPoista
  3. Tänään kokeilimme ja todella hyviä tuli! Söimme pitaleivän kanssa. Leivinjauhe oli loppu, joten laitoimme 1 rkl vehnäjauhoja. Kannattanee korjata ohjeeseen kuminan tilalle juustokumina eli jeera. (Ovat eri mausteita :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos korjauksesta, olet oikeassa. Olen suomentanut Kreuzkümmelin ajattelmattomuuttani tavalliseksi kuminaksi :-( Sanakirja kääntää joko jeera tai roomankumina.

    VastaaPoista