keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pekaanipähkinäkakku



rengasvuoka ( halk. 24- 26 cm)
  • 5 munaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g pekaanipähkinöitä*
  • 200 g voita paloina
  • 80 g sokeria
  • 5 g kaakaojauhetta
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Eroittele keltuaiset ja valkuaiset.
3. Lisää valkuaiset ja sitruunamehu kulhoon.
    Aseta aika 3 min / nopeus 4. Siirrä valkuaisvaahto toiseen astiaan.
4. Poista perhosvatkain.
5. Lisää suklaan palat ja pähkinät kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 8-10.
6. Lisää keltuaiset, voipalat, sokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 5.
7. Lisää valkuaisvaahto.
    Aseta aika 30 s / nopeus 3 lastaa apuna käyttäen.
8. Kaada taikina pyöreään rengasvuokaan (halk. 24-26 cm)
9. Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia.

* vaihtoehtoisesti esim. saksanpähkinöitä

Kakku on gluteeniton, mutta maistuu kaikille :-)

Alkuperäinen ohje ET- lehdestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti