tiistai 21. toukokuuta 2013

Vihanneskeitto kikherneillä




  • 90 g sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 g öljyä
  • 600 g vettä
  • 40 g tomattipureeta
  • 1-2 tl kasvisliemijauhetta
  • 200 g porkkanoita viipaleina
  • 100 g varsiselleria viipaleina
  • 200- 300 g kikherneitä purkista
  • ripaus sokeria
  • pippuria
  • reilusti persiljaa

1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
    Aseta aika 3-5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää vesi, tomaattipuree, kasvisliemijauhe, porkkanan ja
    sellerin viipaleet.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / suunnan vaihto/  sekoita.
4. Lisää valutetut kikherneet ja ripaus sokeria.
    Aseta aika 4-5 min / 100 asetta/ suunnan vaihto/ sekoita.
5. Lisää persiljaa ja rouhi pinnalle pippuria.
6. Tarkista maku

Vinkki

Keitosta saat helposti liharuuan ystäville maistuvamman, lisäämällä pannulla ruskistettuja kinkkukuutoita sekaan. Ja kyllä passaa!

Alkuperäistä Thermomixin Wertvoll genießen- kirjan ohjetta mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti