tiistai 21. toukokuuta 2013

Perunasalaatti




  • 120 g sipulia puolikkaina
  • 10 g öljyä
  • 1000 g kiinteitä perunoita 3 mm paksuisina viipaleina
  • 500 g vettä 
  • 1-2 tl kasvisliemijauhetta
  • 4 rkl sinappia
  • 2- 3 rkl etikkaa
  • pari ripausta muskottipähkinää
  • pippuria myllystä
  • kevätsipulin renkaita/ ruohosipulia

1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää vesi, kasvisliemikauhe ja sinappi kulhoon.
4. Lisää perunaviipaleet lävikköön.
    Aseta aika n. 20* min / Varoma / nopeus 1.
    Tarkista perunoiden kypsyys, lisää tarvittaessa keittoaikaa.
5. Lisää keitinliemeen etikka, muskottipähkinä ja pippuria.
6. Siirrä kypsät perunaviipaleet tarjoiluastiaan.
7. Kaada keitinliemi päälle. 
8. Rouhi päälle mustapippuria ja koristele kevätsipulin renkailla.
9. Voit tarjoilla salaatin esim. vuonankaalin kanssa.

* Jos käytät uusia perunoita, keittoaika on lyhyempi

Vinkki
Voit tarjoilla salaatin lämpimänä tai kylmänä esim. grilliruuan kanssa.
Erillistä salatinkastiketta ei tarvitse, sillä kastike on kerrassaan maukasta.

Isomman määrän valmistaminen onnistuu myös vaivatta. 
Jaa perunaviipaleet lävikköön ja Varoman koriin. Tarkista välillä perunoiden kypsyys ja lisää tarvittaessa keittoaikaa..

Suosittelen kokeilemaan perinteisen perunasalaatin sijaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti