lauantai 17. elokuuta 2013

Lehtikaalipesto




  • 80 g saksanpähkinöitä
  • 150 g lehtikaalia pakasteena*
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 30 g sitruunamehua
  • 50 g parmesaania paloina
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • suolaa 
  • pippuria
  • 80 g oliiviöljyä

1. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes
   saavat vähän väriä pintaan.
2. Lisää pähkinät ja muut aineet paitsi oliiviöljy kulhoon.
     Aseta aika 10 s / nopeus 6.
3. Lisää oliiviöljy.
    Aseta aika 15 s / nopeus 6.

Niin hyvää ettei kerrotuksi saa. Täydet pisteet myös kriittiseltä kotiraadilta ;-)

Tiesitkö,
miten terveellistä lehtikaali on?
Esimerkiksi C-vitamiinia on kaksi kertaa enemmän kuin appelsiinissä ja kalsiumia kaksi kertaa enemmän kuin maidossa. Rautaa enemmän kuin naudanlihassa.
Tutkimusten mukaan sen ominaisuuksilla on myös syöpää, tulehduksia ja sydäntauteja torjuvia vaikutuksia.
Oikeaa superfoodia!


*Lehtikaalia eli Grünkohl löydät pakastealtaasta.
Voit käyttää toki tuoretta, mikäli vain on saatavillla.
Pese ja ruodi kaalinlehdet ja lisää  1/2 l vettä kulhoon ja lisää lehdet Varoma koriin. Aseta aika 6 min / Varoma/ nopeus 2. Jatka muuten kohdasta 2.

Alkuperäinen ohje www.ruokala.net


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti