11/2- 2 l vetoinen purkki tai useampia pienempiä
- 1 kg mustikoita
- 100 g vettä
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- 1 1/2 tl anista
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 pieni kuivattu chilipalko murskattuna
- 330 g (1+3) hillosokeria
1. Lisää mustikat, vesi, vaniljatanko ja mausteet kulhoon.
Aseta aika 6 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää hillosokeri.
Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.
4. Sekoita hilloa jäähtymisen aikana muutaman kerran lastalla.
5. Purkita*.
6. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.
Mausteinen mustikkahillo kruunaa erityisesti vaniljajäätelön ja kaurapuuron. Positiivista palautetta on hillosta tullut myös verilettujen kanssa nautittuna ;-`) Rohkeasti vaan kokeilemaan!
Alkuperäinen ohje WSOY:n Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi- kirjasta.
Vinkki
Vinkki
Voit keittää hilloa myös pakastetuista mustikoista. Ja kuten kirjassa hauskasti sanotaan- älä stressaa äläkä pingota, säilöä voi vaikka purkki kerrallaan ja ympäri vuoden!
* Perinteisin ja varmin tapa on desinfioida purkit kuumassa 125 asteisessa uunissa n. vartin ajan.
Kannet ja mahdolliset tiivisteet kannattaa kiehauttaa säilömisen onnistumiseksi.
Puhtaus on vähintäänkin puoli säilykettä, lainatakseni Purkissa- kirjan ohjetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti