sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mausteinen mustikkahillo



11/2- 2 l vetoinen purkki tai useampia pienempiä
  • 1 kg mustikoita
  • 100 g vettä
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 1 1/2 tl anista
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 pieni kuivattu chilipalko murskattuna
  • 330 g (1+3) hillosokeria

1. Lisää mustikat, vesi, vaniljatanko ja mausteet kulhoon.
    Aseta aika 6 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää hillosokeri.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.
4. Sekoita hilloa jäähtymisen aikana muutaman kerran lastalla.
5. Purkita*.
6. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Mausteinen mustikkahillo kruunaa erityisesti vaniljajäätelön ja kaurapuuron. Positiivista palautetta on hillosta tullut myös verilettujen kanssa nautittuna ;-`) Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Alkuperäinen ohje WSOY:n Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi- kirjasta.

Vinkki
Voit keittää hilloa myös pakastetuista mustikoista. Ja kuten kirjassa hauskasti sanotaan- älä stressaa äläkä pingota, säilöä voi vaikka purkki kerrallaan ja ympäri vuoden!


* Perinteisin ja varmin tapa on desinfioida purkit kuumassa 125 asteisessa uunissa n. vartin ajan.
Kannet ja mahdolliset tiivisteet kannattaa kiehauttaa säilömisen onnistumiseksi.
Puhtaus on vähintäänkin puoli säilykettä, lainatakseni Purkissa- kirjan ohjetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti