maanantai 19. elokuuta 2013

Vihanneshirsotto



6 annosta

  • 80 g parmesaanijuustoa paloina
  • 1 sipuli puolikkaina
  • 30 g oliiviöljyä
  • 250 g punaista paprikaa reiluina paloina
  • 150 g porkkanaa reiluina paloina
  • 250 g hirssiä
  • 850 g kuumaa vettä
  • kasvisliemijauhetta
  • suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1/4 tl voimakasta paprikajauhetta ( rosenscharf)
  • 180 g pakasteherneitä
  • 150 g pakaste- tai säilykemaisseja
  • 20 g voita

1. Lisää juuston palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10. Siirrä juustoraaste toiseen astiaan.
2. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää oliiviöljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää paprikan ja porkkanan palat.
    Aseta aika 4 s / nopeus 5.
5. Mittaa hirssi lävikköön, huuhtele kuumalla vedellä ja
    kaada hirssit kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
6. Lisää vesi, kasvisliemijauhe ja mausteet.
    Lisää herneet ja maissi Varoma koriin.
    Aseta aika 18 min / 100 astetta / sekoita.
7. Kaada hirsotto tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon hernemaissiseos, 
    voi ja kolmannes parmesaaniraasteesta.
8. Ripottele loput juustoraasteesta päälle.

Alkuperäistä ohjetta Thermomix Wertvoll genießen- kirjasta mukaillen.

Tiesitkö, että
hirssi on erittäin terveellinen, riisin tapaan käytettävä kivennäisainepitoinen emäksinen vilja?
Hirssi tekee hyvää elimistön happo- emästasapainolle.

Hirssi on hyvä B-vitamiinien, erityisesti niasiinin, B6-vitamiinin ja foolihapon lähde ja sisältää mm. neljä kertaa enemmän rautaa kuin täysjyväriisi. Lisäksi sisältää fytiinihappoa, kalsiumia, lesitiiniä, kaliumia, sinkkiä ja magnesiumia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti