6 annosta
- 80 g parmesaanijuustoa paloina
- 1 sipuli puolikkaina
- 30 g oliiviöljyä
- 250 g punaista paprikaa reiluina paloina
- 150 g porkkanaa reiluina paloina
- 250 g hirssiä
- 850 g kuumaa vettä
- kasvisliemijauhetta
- suolaa
- 1/2 tl pippuria
- 1/4 tl voimakasta paprikajauhetta ( rosenscharf)
- 180 g pakasteherneitä
- 150 g pakaste- tai säilykemaisseja
- 20 g voita
1. Lisää juuston palat kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 10. Siirrä juustoraaste toiseen astiaan.
2. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää oliiviöljy.
Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää paprikan ja porkkanan palat.
Aseta aika 4 s / nopeus 5.
5. Mittaa hirssi lävikköön, huuhtele kuumalla vedellä ja
kaada hirssit kulhoon.
kaada hirssit kulhoon.
Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
6. Lisää vesi, kasvisliemijauhe ja mausteet.
Lisää herneet ja maissi Varoma koriin.
Aseta aika 18 min / 100 astetta / sekoita.
7. Kaada hirsotto tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon hernemaissiseos,
voi ja kolmannes parmesaaniraasteesta.
8. Ripottele loput juustoraasteesta päälle.
Alkuperäistä ohjetta Thermomix Wertvoll genießen- kirjasta mukaillen.
Tiesitkö, että
hirssi on erittäin terveellinen, riisin tapaan käytettävä kivennäisainepitoinen emäksinen vilja?
Hirssi tekee hyvää elimistön happo- emästasapainolle.
Hirssi on hyvä B-vitamiinien, erityisesti niasiinin, B6-vitamiinin ja foolihapon lähde ja sisältää mm. neljä kertaa enemmän rautaa kuin täysjyväriisi. Lisäksi sisältää fytiinihappoa, kalsiumia, lesitiiniä, kaliumia, sinkkiä ja magnesiumia.
Tiesitkö, että
hirssi on erittäin terveellinen, riisin tapaan käytettävä kivennäisainepitoinen emäksinen vilja?
Hirssi tekee hyvää elimistön happo- emästasapainolle.
Hirssi on hyvä B-vitamiinien, erityisesti niasiinin, B6-vitamiinin ja foolihapon lähde ja sisältää mm. neljä kertaa enemmän rautaa kuin täysjyväriisi. Lisäksi sisältää fytiinihappoa, kalsiumia, lesitiiniä, kaliumia, sinkkiä ja magnesiumia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti