torstai 5. syyskuuta 2013

Puolukkahillo



1 litran vetoinen tai usempi pienempi lasipurkki
  • 500 g puolukoita
  • 500 g hillosokeria

1. Lisää puhdistetut puolukat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 6.
    Aseta aika 6 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää hillosokeri.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Purkita*.
4. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

* Perinteisin ja varmin tapa on desinfioida purkit kuumassa 125 asteisessa uunissa n. vartin ajan.
Kannet ja mahdolliset tiivisteet kannattaa kiehauttaa säilömisen onnistumiseksi.
Puhtaus on vähintäänkin puoli säilykettä, lainatakseni Purkissa- kirjan ohjetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti