maanantai 23. syyskuuta 2013

Chili sin carne




  • 150 g sipulia puolikkaina
  • 100 g porkkanaa paloina
  • pala chiliä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 20 g öljyä
  • 250 g tomaatteja puolikkaina
  • 100 g tomaattipureeta
  • 1 1/2 tl oreganoa
  • 1/2 tl jeeraa
  • suolaa
  • pippuria
  • 50 g maissia
  • 250 g kidneypapuja
  • tuore basilikaa

1. Lisää sipulin ja porkkanan palat, chili, paprikajauhe ja öljy kulhoon.
    Aseta aika 3-5 s / nopeus 5.
    Aseta aika 6 min / Varoma/ nopeus 1.
2. Lisää tomaatinpuolikkaat, tomaattipuree,
    oregano, jeera, suola ja pippuri kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
    Aseta aika 4 min / Varoma / nopeus 1.
    Käytä lävikköä roiskesuojana kannen päällä.
3. Lisää maissit ja pavut.
    Aseta aika 4- 5 min / 100 astetta / 
    suunnan vaihto / sekoita.
4. Mausta tuoreella basilikalla.
5. Voit tarjoilla riisin kanssa tai aivan sellaisenaan :-`)

Alkuperäistä Vegan & Vollwertig geniessen-kirjan ohjetta mukaillen.

Vinkki:
Saat helposti chili con carnen ruskistamalla pannulla jauhelihaa ja lisäämällä ne lopuksi papupataan ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti