14 pihviä
- nippu persiljaa
- 200 g kurpitsaa paloina
- 250 g Grünkern*- jyviä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 sipuli puolikkaina
- 20 g öljyä
- 400 g vettä
- kasvisliemijauhetta
- 2 munaa
- 30 g korppujauhoja
- 1/2 tl jeeraa
- pippuria
- öljyä paistamiseen
1. Lisää persilja ja kurpitsan palat kulhoon.
Aseta aika 6 s / nopeus 8. Siirrä seos toiseen astiaan.
2. Lisää Grükern- jyvät kulhoon.
Aseta aika 15 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynsi kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
4. Lisää öljy ja kurpitsa-persiljaseos.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
5. Lisää Grünkern, vesi ja kasvisliemijauhe.
Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 1.
6. Anna massan vetäytyä n. 20 min. Sekoita lastalla välillä.
7. Lisää loput aineet.
Aseta aika 25 s / nopeus 4.
8. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla kauniin ruskeiksi.
9. Tarjoa raikkaan salaatin tai dipin kanssa.
Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 1.
6. Anna massan vetäytyä n. 20 min. Sekoita lastalla välillä.
7. Lisää loput aineet.
Aseta aika 25 s / nopeus 4.
8. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla kauniin ruskeiksi.
9. Tarjoa raikkaan salaatin tai dipin kanssa.
* Grünkernille en tiedä suomalaista nimeä. Jyvät ovat spelttiä, mutta korjataan jo vihreinä eli ei aivan kypsinä. Oma suomennos sanasta olisi "viherjyvä". Mielestäni vaihtoehtoisesti voisi käyttää kikherneitä. Pihvit muistuttavat jollain tavalla falafelejä.
Vinkki
Lisäsin massaan lopuksi reilusti auringonkukansiemeniä. Niillä saa mukavaa purtavaa muuten pehmeisiin pihveihin.
Alkuperäinen ohje Thermomix Finesse 5/2013- lehtisestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti