keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Amaranttitäytteiset kesäkurpitsat


kahdelle

  • 500 g vettä
  • 100 g amarantteja
  • ripaus suolaa

Täyte:
  • 2 kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10 g oliiviöljyä
  • 60 g savutofua
  • 60 g tomaattipureeta
  • pizzamaustetta tai oreganoa, meiramia, timjamia, basilikaa
  • suolaa
Kuorrute:
  • 60 g manteli- tai cashewtahnaa, 2 tl sitruunamehua, 1-2 rkl vettä ja tuoretta timjamia

1. Lisää vesi kulhoon.
    Aseta aika 4-5 min / Varoma / nopeus 1.
2. Lisää pestyt amarantit ja suola.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Kaada kypsät amarantit siivilään ja anna valua ylimääräinen vesi pois.

Täyte:
1. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
2. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra sisus lusikalla. Ota sisus talteen.
3. Aseta veneet uunivuuan pohjalle ja voitele oliiviöljyllä.
    Laita kesäkurpitsaveneet täytteen teon ajaksi uuniin pehmenemään.
4. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynsi kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
5. Lisää oliiviöljy, savutofu ja kesäkurpitsan sisus.
    Aseta aika 2-4 s / nopeus 4.
6. Lisää tomaattipuree, mausteet ja amarantit.
    Aseta aika 7 min/ 100 astetta / nopeus 1.
7. Mausta tarvittaessa suolalla.
8. Jaa täyte kesäkurpitsoille.
9. Kuorruta maustetulla mantelitahnalla.
10. Käytä kuorrutettuja veneitä vielä hetki uunissa eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Mantelitahna:
Sekoita keskenään manteli- tai cashewtahna, sitruunamehu, vesi ja tuoretimjami ja mausta varovasti suolalla. Levitä tahnaa täytteen päälle. Koristele timjamilla.

Alkuperäistä Die Attila Hildmann 30- Tage- Challenge Vegan for fit- kirjan ohjetta mukaillen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti