lauantai 5. lokakuuta 2013

Unelmakääretorttu


pellillinen

Pohja:
  • 5 valkuaista
  • 100 g sokeria
  • 85 g perunajauhoja
  • 15 g kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 4 keltuaista
Täyte:
  • 100 g täysruokosokeria
  • 1/8 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g voita paloina
  • 1 keltuainen

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Mittaa jauhot ja leivinjauhe erilliseen astiaan,
sekoita ja siivilöi tarvittaessa.

Pohja:
1. Mittaa sokeri kulhoon.
    Aseta aika 1 s / nopeus 8. Kaada toiseen astiaan odottamaan.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
     Lisää valkuaiset kulhoon.
3. Aseta aika 3 min / 70 astetta / nopeus 4.
4. Aseta aika 1 min / nopeus 3.
     Lisää sokeri.
5. Aseta aika 1min/ nopeus 3.
    Lisää keltuaiset (säästä 1 täytteeseen)
    kannen aukosta koneen käydessä.
6. Aseta aika 10 s / nopeus 2. 
    Lisää jauhoseos kannen aukosta.
7. Kaada taikina uuninpellille leivinpaperin päälle ja
    paista uunissa 225 asteessa 6-8 min.

    Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle, poista paistopaperi.


Valmista täyte
1. Mittaa sokeri kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 10.
2. Lisää vanilja ja voipalat.
    Aseta aika 30 s / nopeus 3.
3. Lisää keltuainen.
    Aseta aika 10 s / nopeus 3.

Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

Tarjoa marjojen kera- vadelmien kanssa herkkua!
Säilyy päivän pari jääkaapissa,
unelmatortun voi myös pakastaa viipaloituna ja sulattaa jääkaapissa.
Perinteisen unelmatortun saat käyttämällä taloussokeria.

Tämän unelmatortun salaisuus on täytteen Govinda luomu täysruokosokerissa.
Se on vähemmän käsitelty, ravinteikkaampi kuin valkoinen sokeri,
maultaan voimakkaampi ja karamellimainen.
Pohjan ohje mukaillen Dansukkerin unelmatorttua.




 

4 kommenttia:

  1. Maistoin torttua "naapurissa". Oli tosi ihanaa!!!! Pitää tehdä itsekin.

    VastaaPoista
  2. Miten sitä aina urautuukaan niihin omiin vanhoihin hyviin tapoihin ja hyviksi todettuihin resepteihin? Unelmatortun voi todellakin tehdä ilman vehnäjauhoja maun siitä kärsimättä ;-`)

    VastaaPoista
  3. Tein tätä, todella hyvää!! Mutta onko ohjeessa kenties joku virhe, kun sokeri pitäisi pistää kaksi kertaa...?

    VastaaPoista
  4. Hyvä kysymys, tarkistan Elinalta. Mielestäni sokeri jauhetaan tomusokeriksi ja ohjeessa pitäisi olla siirrä toiseen astiaan. Valkuaiset vatkataan ilman sokeria.

    VastaaPoista