perjantai 29. marraskuuta 2013

Chai- siirappi



n. 1/2 litran pullo
  • 2 dl vettä
  • 2,5 dl ruoko- ja mucovadosokeria
  • (1 vaniljatanko)
  • 2 kanelitankoa
  • 10 kokonaista neilikkaa
  • reilu pala inkivääriä viipaloituna
Lisäksi
  • puhdas n. puolen litran lasipullo
1. Mittaa kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 10 min / Varoma/ nopeus 2.
    Aseta aika 60 min / 100 astetta / sekoita ilman mittalasia.
    Saadaksesi tarpeeksi siirappimaista, lisää keittoaikaa.
2. Siivilöi siirappi puhtaaseen lasipulloon.
3. Säilytä jääkaapissa.

Chai- siirappi maistuu paahtoleivän, lettujen, vohveleiden, puurojen tai jäätelön kanssa. Lisäksi siirapilla saat makua ja makeutta esim. Rooibos- teehen tai vaikkapa luumurahkaan. Jätä siinä tapauksessa sokeri kokonaan pois.
Itsetehty siirappi on myös mahtava joululahjaidea!

Alkuperäistä ohjetta Purkissa!- kirjasta mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti