- 2 dl vettä
- 2,5 dl ruoko- ja mucovadosokeria
- (1 vaniljatanko)
- 2 kanelitankoa
- 10 kokonaista neilikkaa
- reilu pala inkivääriä viipaloituna
Lisäksi
- puhdas n. puolen litran lasipullo
Aseta aika 10 min / Varoma/ nopeus 2.
Aseta aika 60 min / 100 astetta / sekoita ilman mittalasia.
Saadaksesi tarpeeksi siirappimaista, lisää keittoaikaa.
2. Siivilöi siirappi puhtaaseen lasipulloon.
3. Säilytä jääkaapissa.
Chai- siirappi maistuu paahtoleivän, lettujen, vohveleiden, puurojen tai jäätelön kanssa. Lisäksi siirapilla saat makua ja makeutta esim. Rooibos- teehen tai vaikkapa luumurahkaan. Jätä siinä tapauksessa sokeri kokonaan pois.
Itsetehty siirappi on myös mahtava joululahjaidea!
Alkuperäistä ohjetta Purkissa!- kirjasta mukaillen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti