perjantai 29. marraskuuta 2013

Kuningatarjuustokakku


Pohja:
  • 150 g voita paloina
  • 130 g sokeria
  • 1 muna
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

  • 200 g pakastemustikoita ja - vadelmia
  • 10 g perunajauhoja
  • (1 rkl sokeria)
Täyte:
  • 150 g voita paloina
  • 100 g sokeria
  • 4 munaa
  • 500 g rahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 pss vaniljakastikejauhetta

Pohja:
1. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
2. Laita uuni 175 asteeseen lämpenemään.
3. Lisää pohjaan tulevat aineet kulhoon.
    Aseta aika 15 s / nopeus 6.
4. Ota taikinasta 1/3 sivuun. Taputtele taikina vuuan pohjalle ja reunoille.
5. Sekoita marjoihin perunajauho ja (sokeri). Lisää pohjan päälle.

Täyte:
1. Lisää täytteen aineet kulhoon.
    Aseta aika 40 s / nopeus 4.
2. Kaada täyte marjojen päälle ja murusta lopputaikina pintaan.
3. Paista 175 asteessa n. 1 h.
4. Tarjoa jäähtyneenä. 

Voit valmistaa kakun jo edellispäivänä mehevöitymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti