lauantai 25. tammikuuta 2014

Punajuuririsotto



4 annosta
  • 1 punasipuli puolikkaina
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10 g oliiviöljyä
  • 180 g Camargue- punariisiä*
  • 600 g kiehuvaa vettä
  • 1 -2 tl kasvisliemijauhetta
  • 200 g raakaa punajuurta kuutioina ( EI etikkapunajuurta)
  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • fetajuustoa

1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynsi kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min/ Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää riisit.
    Aseta aika 2 min/ Varoma / nopeus 1.
4. Lisää kuuma vesi, kasvisliemijauhe ja punajuurikuutiot.
    Aseta aika 40 min / 100 astetta/ sekoita.
    Lisää tarvittaessa aikaa.
5. Mausta persiljalla ja ripota päälle fetajuustoa.

Niin hyvää ettei kerta kaikkiaan voi uskoa! Riisit maustuu erityisen hyviksi punajuurikeitinliemessä ja ovat mukavan tuntuisia suussa. Aivan kuten alkuperäisessäkin kirjassa sanotaan, maistuu herkullisemmalta miltä näyttää. Risotto hävisi kolmen kasvissyöjän nälkäiseen mahaan, toisin kuin ohjeessa risotosta arvioidaan riittävän neljälle.

* Voit käyttää myös amborio risottoriisiä. Valitettavasti ruuan tuntu suussa muuttuu.

Alkuperäinen ohje Vegetarisch basisch gut- kirjasta.

1 kommentti:

  1. Nyt kokeilen tätä!Kiva, kun on blogi, josta voi etsiä ohjeita.

    VastaaPoista