sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tattarikaali


6- 8 annosta
  • 1000 g valkokaalia reiluina paloina
  • 2- 3 porkkanaa viipaleina
  • 2 sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 30 g ruokaöljyä
  • 30 g tummaa soijarouhetta
  • 150 g tattaria
  • 1000 g vettä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl intiaanisokeria tai 1 rkl hunajaa
  • 2 tl kuivattua meiramia
1. Lisää noin puolet kaalista kulhoon.
    Aseta aika 2-3 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen.
    Kaada silppu Varoman koriin.
    Tee toiselle osalle samoin.
2. Leikkaa porkkanat viipaleiksi. 
    Lisää kaalisilpun sekaan.
3. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
   Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Lisää öljy ja soijarouhe.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
5. Lisää huuhdottu tattari ja loput aineet kulhoon ja 
    aseta Varoman kori kulhon päälle.
    Aseta aika 50 min / Varoma / sekoita.
6. Yhdistä kypsä kaali ja tattariseos tarjoiluastiaan.
    Tarkista maku.

Alkuperäinen ohje Tammen, Emäntänä olga- kirjasta.

Ote kirjasta:
Tattari ansaitsisi enemmän huomiota suomalaisessa ruokakulttuurissa. Tatarkasvista käytetään hyödyksi siemenet: tattari on maukasta, gluteenitonta ja proteiinipitoista, ja sitä voidaan käyttää riisin tapaan lisukkeena. Myös tattaripuuro on herkullista!
Tämä edullinen ja riittoisa pata vain paranee seuraavana päivänä. Kokeile lisätä pataan 1 dl rusinoita, sen lähemmäksi maksalaatikkoa ei kasvissyöjä pääse! Tarjoile puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti