6- 8 annosta
- 1000 g valkokaalia reiluina paloina
- 2- 3 porkkanaa viipaleina
- 2 sipulia puolikkaina
- 2 valkosipulin kynttä
- 30 g ruokaöljyä
- 30 g tummaa soijarouhetta
- 150 g tattaria
- 1000 g vettä
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1/2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 rkl intiaanisokeria tai 1 rkl hunajaa
- 2 tl kuivattua meiramia
1. Lisää noin puolet kaalista kulhoon.
Aseta aika 2-3 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen.
Kaada silppu Varoman koriin.
Tee toiselle osalle samoin.
2. Leikkaa porkkanat viipaleiksi.
Lisää kaalisilpun sekaan.
3. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Lisää öljy ja soijarouhe.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
5. Lisää huuhdottu tattari ja loput aineet kulhoon ja
aseta Varoman kori kulhon päälle.
Aseta aika 50 min / Varoma / sekoita.
6. Yhdistä kypsä kaali ja tattariseos tarjoiluastiaan.
Tarkista maku.
Alkuperäinen ohje Tammen, Emäntänä olga- kirjasta.
Ote kirjasta:
Tattari ansaitsisi enemmän huomiota suomalaisessa ruokakulttuurissa. Tatarkasvista käytetään hyödyksi siemenet: tattari on maukasta, gluteenitonta ja proteiinipitoista, ja sitä voidaan käyttää riisin tapaan lisukkeena. Myös tattaripuuro on herkullista!
Tämä edullinen ja riittoisa pata vain paranee seuraavana päivänä. Kokeile lisätä pataan 1 dl rusinoita, sen lähemmäksi maksalaatikkoa ei kasvissyöjä pääse! Tarjoile puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti