lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muffinit



24 kpl
  • 4 munaa
  • 160 g sokeria
  • 200 g rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 130 g omenaa paloina
  • 90 g porkkanaa paloina
  • 340 g vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

1. Lisää kaikki muut aineet kulhoon paitsi jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
    Aseta aika 1 min / nopeus 6.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 10 s / nopeus 4.
3. Jaa taikina muffinivuokiin.
    Paista uunissa 175 asteessa n. 20 min.

Kuorrutus:
  • 290 g sokeria
  • 200 g tuorejuustoa
  • 130 g voita paloina
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • (elintarvikevärejä)
1. Lisää puolet sokerista kuivaan ja puhtaaseen kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Tee loppusokerille samoin.
3. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 30 s / nopeus 3.
4. Siirrä kuorrutus pursotinpussiin ja laita pussi puoleksi tunniksi jääkaappiin.
    Kuorrutus saa olla melko jämäkkää, jotta se pysyy paremmin muodossaan.
5. Viimeistele muffinit kuorrutuksella ja koristele haluamallasi tavalla.
    Huom! Pursota kuorrutetta vasta jäähtyneitten muffinien päälle.

Vinkki
Kuorrutetta voit käyttää myös kakun kuorruttamiseen.

2 kommenttia: