lauantai 15. maaliskuuta 2014

Suklaa- Daim- Pavlova



Marenkipohja:
  • 200 g sokeria
  • 6 valkuaista
  • 1 dl mantelirouhetta

1. Piirrä kahdelle leivinpaperille ympyrä halk. 26 cm
2. Mittaa sokeri erillisessä astiassa kulhon päällä. Siirrä odottamaan.
3. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
4. Lisää valkuaiset kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 70 astetta / nopeus 4.
5. Aseta aika 2 min / nopeus 3. 
    Kaada kannen aukosta sokeri tasaisena nauhana kulhoon.
6. Kääntele mantelirouhe lastalla vaahtoon todella varovasti.
7. Kaada ja levitä vaahto leivinpaperille ympyrän muotoon.
8. Paista marenkipohjia 140 asteisessa uunissa 
   kiertoilmalla n. tunti.
9. Anna pohjien jäähtyä ja kuivua.
    Voit tehdä pohjat useita päiviä aikaisemmin kuivumaan.


Suklaakastike:
  • 250 g vettä
  • 250 g sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g leivontakaakaota

1. Lisää vesi, sokeri ja suola kulhoon.
    Aseta aika 9 min / Varoma / nopeus 3.5
    Aseta lävikkö kannen päälle roiskesuojaksi.
2. Lisää vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5, pidä mittalasi kulhon päällä.
    Aseta aika 4 min / Varoma / nopeus 4,
    pidä lävikkö kannen päällä roiskumisen estämiseksi.
3. Voit tehdä suklaakastikkeen hyvissä ajoin valmiiksi. 
    Säilytä jääkaapissa.


Väliin:
  • 4 dl kermaa 
  • 1 tl vaniljasokeria
  • esim. Daim- rouhetta

1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää kerma kulhoon.
    Aseta nopeus 4. Seuraa kerman vaahtoutumista kannen aukosta.
3. Levitä pehmeä kermavaahto marenkipohjan päälle. 
4. Lisää rouhittua Daimia.
5. Aseta toinen marenkipohja kanneksi.
6. Koristele suklaakastikkeella ja esim. suklaamakeisilla.
7. Tarjoile välittömästi.

Vinkki
Annoksesta voit tehdä myös kaksi kakkua tai yhden maukkaan jäätelökakun. 
Jäätelökakun saat vaihtamalla kerman jäätelöön. Lisää reilusti jäätelöä, marjoja ja Daim- ruohetta toisen marenkipohjan päälle. Aseta toinen pohja kanneksi. Voit pakastaa kakun ja nostaa vähän ennen tarjoilua pehmenemään.
Marenkipohjat säilyvät kuivassa ja voit leipoa pohjat hyvissä ajoissa ennen h-hetkeä ;-)
Pavlova on yksinkertainen vierasvara.

Mahtava gluteeniton kakku, jota voi syödä koko juhlaväki, kokemusta on.

Parhaimmat vaahdot tulivat jääkaappikylmistä munista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti