tiistai 30. joulukuuta 2014

Bataattisose ja mausteiset kikherneet


4-5 annosta

garam- masala-mausteseos tai käytä valmista:
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 1 rkl kokonaisia koriantereita
  • 1 rkl kuminan siemeniä
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 2 1/2 rkl jauhettua kardemummaa
  • 2 rkl currya
mausteiset kikherneet:
  •  140 g sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikka
  • 1 rkl garam masala mausteseosta
  • 1/2- 1 tl chilijauhetta 
  • suolaa
  • 500 g keitettyjä kikherneitä
bataattisose:
  • 800 g bataattia paloina
  • 250 g porkkanaa paloina
  • 200 g vettä
  • 100 g kookosmaitoa tai kaurakermaa
lisäksi:
  • tuoretta korianteria tai persiljaa
garam- masala- mausteseos:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 40 s / nopeus 10.
2. Siirrä mausteseos toiseen astiaan.

 kikherneet:
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy, balsamiviinietikka ja 1 rkl garam masala- mausteseosta.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää kikherneet.
    Aseta aika 3 min / Varoma / suunnan vaihto / sekoita.
4. Kaada seos kattilaan ja pidä lämpimänä.

bataattisose:
1. Lisää bataatin ja porkkanan palat kulhoon.
    Aseta aika 5-10 s / nopeus 5.
    Aseta aika 22 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää kookosmaito ja suola.
    Aseta aika 30 s / nopeus 2-4-6-8.
3. Ripottele päälle persiljaa tai korianteria.
    Tarjoile mausteisten kikherneiden kanssa.

Alkuperäinen ohje aivan ihanasta Elina Immosen kirjasta, Vegaanin keittiössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti