maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kesäkurpitsakeitto

Viisi annosta


  • 400g vettä
  • 500 g kesäkurpitsaa*
  • 200 g peruna-sipulisekoitusta
  • 1-2 tl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 0,5 tl oreganoa
  • 1 dl ruokakermaa

1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa, laita kulhoon veden ja perunasipulin kanssa.
    Aseta 13 min / 100 astetta/ nopeus 1.
2. Tarkista kesäkurpitsan kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
3. Lisää mausteet ja kerma.  
    Aseta 30 s / nopeus 8.
    Aseta 3 min / 90 astetta/ nopeus 1.

*Voit korvata osan kesäkurpitsasta parsakaalilla.


Tarjoa tuoreiden sämpylöiden kanssa tai alkukeittona.

Tämä resepti on gluteeniton.

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Minusta on tulossa tämän koneen myötä tosi syöppö, mutta onneksi syöpöttelen itse valituilla raaka-aineilla (enkä valmistuotteilla). Sovelsin reseptiä niin, että osa kesäkurpitsasta oli parsakaalia ja kerman sijasta käytin mustaa Koskenlaskijaa.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa herkulliselta! No terveellistä voi kyllä hyvillä mielin syödä ;-)

    VastaaPoista