perjantai 30. maaliskuuta 2012

Korvapuustit



kaksi pellillistä

Taikina:
  • 375 g maitoa
  • 3/4 palaa hiivaa
  • 1 muna
  • 100 g sokeria
  • 720- 750 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita paloina
  • 1 tl suolaa
  • 1.5 tl kardemummaa 
Täyte:
  • voita
  • sokeria
  • kanelia
Voiteluun:
  • muna
1. Lisää maito ja hiiva kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 1.
2. Lisää loput taikinan aineet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 6.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä.
3. Anna kohota taikina kaksinkertaiseksi.
4. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli taikinat levyiksi.
    Levitä levylle kerros voita, ripottele päälle sokeria ja kanelia.
    Kääri rullalle ja leikkaa.
5. Voitele ennen paistoa munalla.
6. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 min.

Maku hipoo täydellistä :-`)


Huomaa,
taikinatoiminnolla voit vaivata 750 g jauhoja, mutta pyöräytä ainekset ensin sekaisin kts ohje.

1 kommentti:

  1. Kuinka monta g on 3 palaa hiivaa. Ranskassa hiiva myodaan 25 g paloina. 3x 25 = 75 g ?

    VastaaPoista