maanantai 22. huhtikuuta 2013

Herkkupallukat



  • 50 g pähkinöitä
  • 200 g mantelitahnaa*
  • 1 tl vaniljaa
  • 45 g agave- siirappia*
  • 10 g leivontakaakaota
  • n. 60 g pop-amaranttia*
Pinnalle:
  • kookoshiutaleita
  • pop- amarantteja
1. Lisää pähkinät kulhoon.
    Aseta aika 5- 10 s / nopeus 5. 
    Siirrä 1/3 rouheesta toiseen astiaan.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 10 s / suunnan vaihto / nopeus 3.
3. Mikäli taikina on liian "kosteaa, lisää pop- amarantteja.
4. Pyöritä taikinasta pallukoita ja pyöritä sen jälkeen
    vielä pähkinärouheessa, kookoshiutaleissa tai pop- amaranteissa.
5. Säilytä jääkaapissa.
6. Näitä voit syödä hyvällä omallatunnolla aina kun makeannälkä yllättää.

* Mantelitahnan, agave- siirapin ja pop- amarantit löydät luontaistuotekaupasta kts. http://kauppa.ruohonjuuri.fi/mantelitahna/RAPUNZ-4006040001591/dp.

Tiesitkö,
että amarantti on gluteeniton ja erittäin ravinteikas, maukas ja helposti sulava?
Pop-amarantti antaa mukavan rapean tunnun herkkupallukoihin :-)

3 kommenttia:

  1. Tein mantelitahnan itse. Kaupass purkin kyljessä luki 100 % manteleita, niinpä murskasin manteleita hiukan pidempään. Tahna / murska oli kuivempaa kuin kaupan versio, joten laitoin tuplat agaven dicksaftia, jota käytin siirapin sijasta. Loistava jälkiruoka. Miksi muuten kirjoitit reseptiin "ei illalla"? Ihan painonhallintasyistä vai?

    VastaaPoista
  2. Tuon ei illalla kommentin laitoin ihan huvikseen, koska näitä tulee napsittua vähän liiankin hyvin ;-) Vähän "rajoitetta" peliin. Eli vähän liiankin hyviä.
    Hienoa, että teit mantelitahnan itse. Hyvä idea!

    VastaaPoista