torstai 8. elokuuta 2013

Pavlova


















2 pohjaa

Marenkipohja:
  • 200 g sokeria
  • 6 valkuaista
  • 1 dl mantelirouhetta
Päällinen:
  • 4 dl kermaa 
  • 1 tl vaniljasokeria
  • marjoja, hedelmiä
  • koristeeksi sitruunamelissan/ mintun / mustikan lehtiä, horsman kukkia
  • esim. Daim- rouhetta
1. Piirrä kahdelle leivinpaperille ympyrä halk. 26 cm
2. Mittaa sokeri erillisessä astiassa kulhon päällä. Siirrä odottamaan.
3. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
4. Lisää valkuaiset kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 70 astetta / nopeus 4.
5. Aseta aika 2 min / nopeus 3. 
    Kaada kannen aukosta sokeri tasaisena nauhana kulhoon.
6. Kääntele mantelirouhe lastalla vaahtoon todella varovasti.
7. Kaada ja levitä vaahto leivinpaperille ympyrän muotoon.
8. Paista marenkipohjia 140 asteisessa uunissa 
    kiertoilmalla tunti.
9. Anna pohjien jäähtyä ja kuivua.

Päällinen:
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää kerma kulhoon.
    Aseta nopeus 4. Seuraa kerman vaahtoutumista kannen aukosta.
3. Levitä pehmeä kermavaahto marenkipohjien päälle. 
4. Lisää Daim- rouhetta, marjoja ja tai hedelmiä. Koristele lehdillä.
5. Tarjoile välittömästi.

Vinkki
Annoksesta saat kaksi kakkua tai yhden maukkaan jäätelökakun. 
Jäätelökakun saat vaihtamalla kerman jäätelöön. Lisää reilusti jäätelöä, marjoja ja Daim- ruohetta toisen marenkipohjan päälle. Aseta toinen pohja kanneksi. Voit pakastaa kakun ja nostaa vähän ennen tarjoilua pehmenemään.
Marenkipohjat säilyvät kuivassa ja voit leipoa pohjat hyvissä ajoissa ennen h-hetkeä ;-)
Pavlova on yksinkertainen vierasvara.

Mahtava gluteeniton kakku, jota voi syödä koko juhlaväki, kokemusta on. Suosio yllätti minutkin. Juhlissa hävisi kahdeksan Pavlovaa alle aikayksikön  ;-)

Tärkeää!
Marengin teko tai tarkemmin kuivaaminen on toisinaan aika vaativaa puuhaa, mutta palkitsevaa. Tehdessäni Suomen kodissa Pavlovaa paistoin siellä aivan ohjeen mukaan ja tuli aivan mahtavat pohjat. Nyt kotona paistaessani toisella uunilla 140 astetta on liian kuuma ja pinta ruskistuu! Olen laskenut lämpöä ja pidentänyt kuivausaikaa. Suosittelen yksinkertaisesti etsimään ja kokeilemaan oman uunin oikean lämpötilan.

Parhaimmat vaahdot tulevat jääkaappikylmistä munista.


5 kommenttia:

  1. Hei! Onko sinulla kinuskikastikkeen ohje?

    VastaaPoista
  2. Ohje oli Bantoffee- pien yhteydessä. Nyt löytyy erillisenä ohjeena. Ja hyvää on! Mitä kauemmin keittää sitä sakeampaa kastikkeesta saa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Keitin kattilassa omalla ohjeella, mut seuraavan teen Terolla. Minun ohjeessa oli fariinisokeria. Varmaan voi laittaa sitä jos haluaa.

    VastaaPoista
  4. Minkä verran tarkoittaa mittakupillinen...?

    VastaaPoista
  5. Läpinäkyvä mittakuppi, joka tulee TM:n mukana. Tilavuudeltaan 1 dl.
    Selvennän ohjeeseen, kiitoksia

    VastaaPoista