torstai 24. tammikuuta 2013

Kaurakeksit


2 pellillistä

  • 60 g speltti- tai vehnänjyviä*
  • 200 g voita paloina
  • 120 g sokeria
  • 180 g kaurahiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 muna
1. Lisää jyvät kulhoon.
    Aseta aika 1 min / nopeus 10. 
    Siirrä jauho toiseen astiaan.
2. Lisää voin palat kulhoon.
    Aseta aika 4 min / 70 astetta / sekoita.
3. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 20 s / suunnan vaihto / nopeus 2,5.
4. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita pellille.
5. Paista uunissa 180 asteessa 6-8 min. 
6. Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.

* Voit käyttää vastaavan määrän myös vehnäjauhoja jyvien sijaa.
Siirry siinä tapauksessa suoraan kohtaan 2.

Vinkki
Kauralastut teet vastaavalla ohjeella. Muutat vain aineiden määriä ja suhteita.



2 kommenttia:

  1. Otin itselleni täysjyvämannapuuron ohjeen ja huomasin kommenteista, että maidon määrä on virheellinen. Et ole muistanut varmaan vielä korjata virhettä....?

    VastaaPoista
  2. Kyllä on oikea, sillä tavallisessa mannapuurossa nestemäärä on 1 litra ja mannasuurimoiden määrä 100- 120 g.

    VastaaPoista