2 pellillistä
- 60 g speltti- tai vehnänjyviä*
- 200 g voita paloina
- 120 g sokeria
- 180 g kaurahiutaleita
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1 muna
1. Lisää jyvät kulhoon.
Aseta aika 1 min / nopeus 10.
Siirrä jauho toiseen astiaan.
2. Lisää voin palat kulhoon.
Aseta aika 4 min / 70 astetta / sekoita.
3. Lisää loput aineet.
Aseta aika 20 s / suunnan vaihto / nopeus 2,5.
4. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita pellille.
5. Paista uunissa 180 asteessa 6-8 min.
6. Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.
* Voit käyttää vastaavan määrän myös vehnäjauhoja jyvien sijaa.
Siirry siinä tapauksessa suoraan kohtaan 2.
Siirry siinä tapauksessa suoraan kohtaan 2.
Vinkki
Kauralastut teet vastaavalla ohjeella. Muutat vain aineiden määriä ja suhteita.
Otin itselleni täysjyvämannapuuron ohjeen ja huomasin kommenteista, että maidon määrä on virheellinen. Et ole muistanut varmaan vielä korjata virhettä....?
VastaaPoistaKyllä on oikea, sillä tavallisessa mannapuurossa nestemäärä on 1 litra ja mannasuurimoiden määrä 100- 120 g.
VastaaPoista